7 Ocak 2010 Perşembe

forex nedir?

For-ex iki ülkenin paralarının karşılıklı değiştirildikleri piyasadır. Kısacası bir ülkenin para birimini satılıp alındığı bir piyasadan söz ediyoruz.Tüm diya üzerinde döviz değişim yani pariteler bu sözünü ettiğimiz piyasada belirlenir. Piyasada broker ve bankalar önemli rol üstlenerek katılımcı rolündedirler.

Haliyle böyle büyük bir piyasayı anlık iletişim çok önemli olduğundan dünya bankaları biribirine özel bir iletişim ağıyla bağlıdırlar. Piyasada olan bütün işlemler bu ağ vasıtasıyla olur. Bütün değerler bu piyasada içerisinde serbest piyasa kurallarına göre arz ve talep dengesine göre belirlenir. dünya üzerindeki devlet yöneticileri buna gerektiğinde azcık müdahele edebilirler.


İşte bahsettiğimiz bu değişiklikleri önceden tahmin ediğ ona göre alım satım yapılıp; doğru yönde kara vermişsek kar , yanlış yönde karar almış isek zarar ederiz.Dünya üzerinde bütün pariteler aynıdır.



işlem hacminden bahsedecek olursak 1,5 trilyon ile 5 trilyon dolar arasında olup dünyanın en büyük finansal piyasası ünvanı nı kazanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder